PRIČAONICA U VRLOVKI 27.05.

U organizaciji JU „Natura viva”, te Općine Kamanje i ove godine organizirane su posjete špilje Vrlovka, uz stručnog vodiča. Otvorenje je bilo za Dan planete Zemlje 22.travnja i od tada, svakim danom od 16:00 do 19:00 sati, moguće je upoznati bogatu speleofaunu i povijest našeg kraja uz Kupu.
Za sljedeći vikend pripremljen je program za najmlađe u suradnji sa Društvom Naša Djeca Ozalj.
U subotu 27.05., s početkom od 17:00 sati sudjelujte u besplatnom kreativnom programu „Greta i divovi”, čitanju i istraživanju, uz poklone za sudionike.

Pozivamo sve posjetitelje da provedu vikend kod nas, posjete špilji Vrlovka će biti moguće još samo do kraja sljedećeg tjedna.

Podsjećamo, špilja Vrlovka smještena je uz rijeku Kupu u mjestu Kamanje, nedaleko od Ozlja. Zbog prirodnih vrijednosti zaštićena je 1962. godine kao geomorfološki spomenik prirode. Istražena je u dužini od 380 m, od kojih je 330 m uređeno za posjećivanje.
Jedna je od najstarijih poznatih špilja u Hrvatskoj koja već preko 150 godina privlači pažnju povjesničara, arheologa i prirodoslovaca, ali i izletnika, planinara, i ljubitelja prirode. Brojni arheološki nalazi upućuju na činjenicu da je špilja korištena još u mlađem kamenom dobu.

#visitkupa #vrlovka #prijedlogzavikend #kamanje