ŠTRUDLA BY BIKE

Za sve koji vole aktivno provesti svoje vrijeme osmišljene su čak tri slatke Štrudla by bike rute koje možete istražiti i usput bez grižnje savjesti guštati u domaćim štrudlama.

Za vas će ih na ruti pripremiti domaćini na OPG-ima kako biste imali ukusnu okrepu. Vožnja na biciklu s pogledom na rijeke, pitoreskne brežuljke, vinograde i voćnjake, a sve to zaslađeno domaćim štrudlama i lokalnim proizvodima – može li bolje?

Rute možete istraživati sami ili uz stručno vodstvo. Ako niste raspoloženi za pedaliranje

Ruta Jaškovo

Dobrodošli u Jaškovo – selo štrudle. Najslađe selo štrudle koje ćete ikad vidjeti.
Ruta štrudle kreće ispred restorana Žganjer u kojem se domaće štrudle tradicionalnom tehnikom peku od 1974. godine, a koji je i glavni „krivac“ za „štrudlu rekorderku“. Staza vas vodi putem uz čarobnu rijeku Dobru – dodir s rijekom je naprosto fantastičan. Baš kao i slasna štrudla, ruta štrudle pružit će vam nezaboravan doživljaj. U svakom godišnjemu dobu ovdje ćete zaista uživati. Neka vas na pojedinim mjestima ne preplaše male i kratke uzbrdice jer ruta obiluje s puno mjesta za odmor i uživanciju, atraktivni selfie… Od makadama, asfalta do ravnih podloga – ruta je idealna za sve uzraste biciklista.

Udljenost: 17 km
Težina rute: 2/5 lagana
Potrošene kalorije: 498 kcal

Dužina staze
17 km

Visinska razlika
154 m

Podloga
Asfalt 50%, makadam 50%

Težina
Lagana

Kliknite za veći prikaz
Ruta Vrhovac

Spoj enogastronomije i kulture na 2 kotača
Ruta kreće iz samog centra Ozlja – ispred ureda Turističke zajednice područja Kupa, dalje preko kupskog mosta koji je idealan selfie spot, s pogledom na Stari grad Ozalj i hidroelektranu Munjaru. Vožnjom pored kapele sv. Roka i skretanjem prema Vrhovcu ulazite u čarobni predio vinorodnog ozaljskog kraja s optimalnim omjerom uspona i nizina, žuborom potoka i tišinom šuma, kuća i životinja na ispaši… Kako se otvaraju predivni vidici na Žumberak i Sv. Geru, tako se odjednom svuda oko vas nalaze rodni vinogradi i prvo odmorište – obiteljsko gospodarstvo Čulig…

Dužina staze
20 km

Visinska razlika
290 m

Podloga
Asfalt 60%, makadam 40%

Težina
Lagan

KLIKNITE ZA VEĆI PRIKAZ
Ruta Žakanje

Uz smaragdnu Kupu na 2 kotača želimo Vam dobrodošlicu na rutu štrudle Žakanje
Slatki bike izlet u Žakanje, uz rijeku Kupu, počinje u Jurovskom Brodu kod poznatog restorana Doris, na granici sa Slovenijom. Uz slasne štrudle zanimljivoga punjenja i gastro specijalitete u Restoranu Doris provest ćete ugodne trenutke s najdražima. Sljedeća postaja je dalje po državnoj cesti, nakon 200 m skreće se desno prema Jurovu i lijepom kupalištu.

Dužina staze
24 km

Visinska razlika
168 m

Podloga
Asfalt 100%

Težina
Lagana

Kliknite za veći prikaz
Pitanja i odgovori

Jesu li naše rute teške?

Ako znate voziti bicikl, volite priprodu i ljepote našeg krajolika ovo su rute za Vas. Sve su rute prilagođene svima pa ih tako bez problema mogu proći djeca i stariji vozači.

Koliko u prosjeku traje 1 ruta?

U pravilu za svaku rutu Vam treba između 90 i 120 minuta. ovisno o tempu, brzini i količini štrudli koje pojedete dok se vozite ?

Kurilovac 1, 47280 Ozalj, HR Hrvatska,
OIB: 58156185970, MB: 5210003,
IBAN: HR5724020061100957635

Nazovite nas info@tzp-kupa.hr

© 2023 Tel: + 385 (0)47/731-196

©
2023 UX Themes

Terms Privacy Cookies