Najbolje biciklističke rute uz rijeku Kupu

Biciklističke rute uz rijeku Kupu

Na relativno malom potezu biciklističke rute uz rijeku Kupu spojit će vas s prirodom i netaknutim krajolicima, ali i lokalnom kulturom i ljudima.

Evo nekoliko najboljih biciklističkih ruta uz rijeku Kupu koje će vam pomoći da otkrijete prirodnu ljepotu ovog područja.

U Lasinji

Lasinja je mjesto koje se nalazi na tromeđi županija – Zagrebačke, Karlovačke i Sisačko – moslavačke. Zbog svoje idealne pozicije, sve biciklističke staze iz Karlovca, Pisarovine ili Topuskog idu preko njenog teritorija. Dobro su označene i asfaltirane. Staze su uglavnom lagane, a tek na mjestima teške.

Štrudla by bike Jaškovo

Biciklistička ruta štrudle duga je 17 kilometara i kreće ispred restorana Žganjer u kojem se domaće štrudle tradicionalnom tehnikom peku od 1974. godine, a koji je i glavni „krivac“ za „štrudlu rekorderku“. Staza vas vodi uz rijeku Dobru pa sve do ušća u Kupu. Od makadama, asfalta do ravnih podloga – ruta je idealna za sve uzraste biciklista.

Štrudla by bike Jaškovo

Štrudla by bike Vrhovac

Staza je duga 20 kilometara. Počinje u centru Ozlja, ispred ureda Turističke zajednice područja Kupa. Nakon prelaska kupskog mosta skreće se prema Vrhovcu, vinorodnom ozaljskom kraju s optimalnim omjerom uspona i nizina. Putem će vas pratiti žuborenje potoka i tišina šume. Staza je lagana, a bit će još lakša nakon prvog odmorišta, OPG-a Čulig.

Štrudla by bike Žakanje

Slatki bike izlet u Žakanju uz rijeku Kupu počinje u Jurovskom Brodu kod poznatog restorana Doris, na granici sa Slovenijom. Nastavak je državnom cestom 200 metara kada se skreće desno prema kupalištu u Jurovu. Staza je duga 24 kilometra.

Štrudla by bike Ribnik

Ovo je najmlađa biciklistička staza iz Štrudla by bike „obitelji”. Start joj je u centru Ribnika kod Staroga grada i ide prema 6 kilometara udaljenoj Kupi odakle se idućih pet kilometara vozi do Srca prirode Srakovčić, odmorišta u kojem ćete poželjeti ostati. Tko želi odavde može prema Jaškovu i rijeci Dobro ili natrag do centra Ribnika. U prvoj varijanti, od Ribnika preko Kupe do Jaškova nešto je manje od 20 kilometara.

Podijelite fotke biciklističke rute uz rijeku Kupu

Ne zaboravite fotografirati sve ove prekrasne pejzaže i dijeliti svoje avanture s drugima na društvenim mrežama uz #visitkupa. Svojim selfijima i fotografijama pomoći ćete svijetu otkriti čarobnu ljepotu bicikliranja uz rijeku Kupu. Provjerite još neke lokacije za savršeni selfie uz Kupu.