ADVENT UZ KUPU 2022 – najava

Turistička zajednica područja Kupa u suradnji s partnerima iz Ozlja, Draganića, Žakanja, Ribnika, Kamanja i Lasinje poziva sve posjetitelje na posjetu čarobnim lokacijama uz Kupu i Dobru. Organizirano je prigodno blagdansko druženje, dobar razlog za upoznavanje našeg područja i u ovom dijelu godine, od eno specijaliteta pa sve do bogate ruralne tradicije i kulturne baštine.

U organizaciji udruge Larus Lasinja i Općine Lasinja, 18.12. (nedjelja) organiziran je i ove godine program na Trgu hrvatskih branitelja, u centru Lasinje, s početkom od 16:00 sati.

U organizaciji DVD Žakanje i Općine Žakanje organiziran je program na općinskom trgu u Žakanju, tradicionalni Božićni sajam 17.12. (petak), također od 16:00 sati.

U centru Draganića, na trgu od 21. do 23.12. Općina Draganić u suradnji sa lokalnim udrugama organizira prigodni program za sve generacije.

U centru Kamanja, na parkiralištu pored zgrade Općine, svake subote od 10.12. pa do 24.12. pripremljen je zabavni program za najmlađe, u suradnji sa PD Vrlovka i DV Kamanje.

U organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici, Grada Ozlja, Društva naša djeca Ozalj i partnera u dvorištu Centra za pružanje usluga u zajednici Jaškovo organiziran je zanimljiv trodnevni program od 16. do 18.12. Program u bajkovitom ambijentu dvorišta počinje u petak od 16:00 sati i nastavlja se za vikend od 11:00 sati pa sve do večernjih sati, uz druženje i gastro ponudu. Ispred DV Zvončić u Ozlju organiziran je program za najmlađe Advent u Zvončiću, već od 25.11. (subota). Na samom kraju, 31.12. od 16:00 sati na istom mjestu priređen je Dječji doček Nove godine. Na Badnjak, tradicionalno, članovi udruge vinogradara TRS Ozalj organiziraju domjenak u centru Ozlja, ispred Humićke, uz podjelu pečenih ribica i kuhano vino – od 9:00 do 12:00 sati. U blizini Ozlja, članovi KUD Vrhovac i KUD Vivodina organiziraju Božićne koncerte, eno i gastro ponudu te kreativne radionice.

Općina Ribnik, u suradnji sa članovima DVD Ribnik organizira program 23. i 24.12.

Detaljnije o programima u našem kraju tijekom prosinca pronađite na Facebook/Instagram profilu Visit Kupa