7 lokacija za najbolji selfie uz rijeku Kupu

Kupa Munjara

Za dobar selfie potreban je mobitel s dobrom kamerom, ali i prava lokacija. Područje Turističke zajednice područja Kupa obiluje prirodnom ljepotom, kulturnim znamenitostima i slikovitim krajolicima koji su savršeni za nezaboravne selfije.

Evo 7 najboljih lokacija za selfie:

1. Stari grad Ozalj

Stari grad Ozalj je povijesna tvrđava smještena na litici iznad rijeke Kupe. Ovaj prekrasan dvorac nudi spektakularan pogled na rijeku i okolni krajolik. Fotografirajte se na dvorskom dvorištu ili s panoramskim pogledom u pozadini.

2. Gradsko kupalište / Most u Ozlju

Bilo da ste na gradskom kupalištu ili na mostu preko Kupe u Ozlju, u kadar će vam ući povijesna Hidroelektrana Ozalj “Munjara”. Izgrađena je 1908. prema nacrtima gradskog građevinskog inženjera Valerijana Riesznera, a svoj historicistički arhitektonski izgled nalik neorenesansnom kaštelu duguje glasovitom austrijskom arhitektu Hermannu Bolléu. S mosta također možete uhvatiti selfie sa Starim gradom Ozljem u pozadini.

3. Rijeka Kupa

Rijeka Kupa sama po sebi nudi beskrajne prilike za selfije. Bilo da se slikate na obali rijeke, na čamcu ili kajaku, ili čak na nekoj od pitoresknih plaža uz obalu, ovdje ćete stvoriti prekrasne slike koje prikazuju čarobnu rijeku Kupu.  Npr. na jednom od 12 slapova u Žakanju poput onog u Sračku, Pravutini, Mišincima ili Bubnjarcima.

4. Vidikovac na Loviću Prekriškom

Tko nije bio na Loviću Prekriškom taj se nije nagledao hrvatske ljepote”, riječi su Davorina Trstenjaka i sasvim su dovoljne da bi vam opisale zbog čega je upravo ovo mjesto pravo za vaš savršeni selfie. Nalazi se sjeverno od Ozlja i zapadno od Krašića.  Do njega stižemo automobilom, iz Krašića preko Jezerina prema Vivodini i Kamanju.

Lović Prekriški Visit Kupa

5. Špilja Vrlovka u Kamanju

Preko puta ulaza špilju Vrlovku u Kamanju nalazi se plato kao stvoren za selfije. Točno gleda na kanjon rijeke Kupe ili na ulaz u špilju, ovisno o tome kamo se okrenete.

6. Ušće rijeke Dobre u Kupu

Ima nešto čarobno u mjestima gdje dvije rijeke postaju jedno. Osim što je divno za kupanje, ušće Dobre u Kupu sigurno ćete htjeti ovjekovječiti jednim selfijem. Bit će poseban.

7. Stari grad Ribnik

Stari grad Ribnik iz 13. stoljeća je jedan od najstarijih i najzanimljivijih gradova – jedini hrvatski vodeni dvorac.  Smješten uz tada važnu trgovačku i stratešku cestu bio je s dubokim opkopima oko čvrstih zidova.Voda je u Ribniku dopirala do samih zidina sa svih strana. Opkopa više nema, a ovaj stari grad je vrlo često kulisa filmovima i serijama u hrvatskoj i stranoj produkciji.